Tips: Protekos kurser inom textil

Skrivet

Proteko  är en stiftelse som arbetar för att utveckla den svenska textilbranschen. Under hösten kommer de att hålla ett antal kurser inom textilområdet som vi tycker att ni ska kolla in!

Textil materiallära-grundkurs-heldag

För vilket yrke du än har i textil- och mode branschen är förståelsen för textil och tyger en nyckelkunskap. Det är kursen för dig som vill lägga grunden till vidare textil utbildning. Men det är också kursen för dig som har textila kunskapen men som kanske vill “boosta” den. Vi erbjuder en heldag där du som deltagare får en grundkunskap i textila material.

Välj lämpligt kursdatum: 22 oktober 2014, eller 27 januari och 14 april 2015.
Plats: Textile Fashion Center i Borås
För anmälan och pris kontakta: helen@proteko.se
eller besök www.proteko.se/kurser

Textil Material konstruktion-grundkurs-heldag

Textila material konstruktioner ger dig kunskap om de olika momenten i vävnadsprocessen samt metoder inom väveritekniken. Genom denna teoretiska och pedagogiska endagskurs får du b. la lära dig mer om olika grundbindningar och garn- och vävnadsberäkningar samt kunskap att utföra vävnadsanalys.

Välj lämpligt kursdatum: 24 oktober 2014, eller 18 februari och 29 april 2015.
Plats: Textile Fashion Center i Borås
För anmälan och pris kontaktahelen@proteko.se
eller besök www.proteko.se/kurser

Textil Färg och beredning-grundkurs-heldan

Den här kursen ger dig baskunskaper i färgeri-, berednings- och tryckteknik. Du lär dig bland annat hur textila material förädlas genom våtberedning för att erhålla såväl estetiska som funktionella egenskaper. Hur valet av färger, kemikalier och processer kan påverka produktens livslängd. Och hur man väljer maskinutrustning för de olika processerna.

Välj lämpligt kursdatum: 24 november 2014, eller 24 februari och 5 maj 2015.
Plats: Textile Fashion Center i Borås
För anmälan och pris kontakta: helen@proteko.se
eller besök www.proteko.se/kurser

Textilt Tryck-grundkurs-halvdag

Genomgång av olika tryckeritekniker, vilka är de vanligaste och hur fungerar de? För- och nackdelar med de olika metoderna och vilka tryckmetoder fungerar på vilka material? Vi pratar även kvalitet och miljö.

Välj lämpligt kursdatum: 30 oktober 2014, eller 3 mars och 27 maj 2015.
Plats: Textile Fashion Center i Borås
För anmälan och pris kontakta: helen@proteko.se
eller besök www.proteko.se/kurser