Af Klingberg nominerade till Guldknappen Accessoar 2016

Skrivet

Modeinkubatorns alumniföretag Af Klingberg har nominerats till årets Damernas Värld Guldknappen Accessoar. Det prestigefyllda priset delas sedan 2010 årligen ut till en svensk modeskapare som en kategori i Damernas Värld Guldknappen som i sin tur har delats ut ända sedan 1982 till kända designers såsom Gunilla Pontén, Lars Wallin och Efva Attling.

Af KlingbergAf Klingberg tillverkar snygga, stilrena och sköna skor av hög kvalitet och vibrationsdämpande material som minskar stressen för fötterna. Idén till skomärket kom för två år sedan när kusinerna Zenitha Strömblad och Jessica Lakhall, bördig från Borås, hade problem att hitta en sko som kombinerade komfort med elegans. 2014 blev de kund till Modeinkubatorn och gjorde sin exit ett år senare.

  • - Zenitha och Jessica har har alltid satt kunden i fokus. De har en oerhörd drivkraft, är målfokuserade och kommer gå hur långt som helst i sina klackar, säger Gesica Tawwakoli Gunmalm, verksamhetsansvarig Modeinkubatorn.

Förra året gick flytten till Stockholm och idag finns skorna bl a på NK i Stockholm och Stockmann i Helsingfors. Kronprinsessan Victoria sprang runt i skorna när hon var höggravid, ett kvitto på att kusinerna har lyckats skapa en komfortabel och samtidigt snygg sko då kronpinsessan är känd för sin stilmedvetenhet. De närmsta framtidsplanerna inkluderar ett showroom på Södermalm dit även kunder kan komma och handla direkt. Tidigare i år ställde de ut på Stockholm Fashion Week och där uppmärksammade Martina Bonnier – som sitter i juryn för Guldknappen – skorna.Af Klingberg 2

Den 26 och 27 augusti är det dags för den glamourösa prisutdelningen under en galamiddag på Grand Hôtel i Stockholm. En lycklig vinnare går då hem med priset Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2016. Även om Af Klingberg inte kammar hem priset är nomineringen mycket betydelsefull för företaget.

- Det innebär ett stort värde för oss i att man uppmärksammar och uppskattar våra skor. För våra befintliga kunder betyder det att de kan vara stolta över att bära våra skor och de som inte kände till oss innan gör det nu. Vi kommer att kunna använda den här nomineringen i vår marknadsföring lång tid framöver och skulle vi vinna skulle det bara vara en bonus, säger Zenitha Strömblad, en av grundarna till Af Klingberg.

Juryns motivering: ”Af Klingberg tar komfort till en helt ny nivå. I samarbete med ortopeder utvecklar de skor i storlekar som spänner från 35 till 42, med hög modegrad och god kvalitet. Kort sagt: för kvinnor som kräver lite mer än enbart en snygg utsida.”

Juryn för Damernas Värld Guldknappen Accessoar består av: Martina Bonnier, chefredaktör, Lisa Pettersson, modechef, Emilia de Poret, modeprofil & programledare, Pär Engsheden, designer, Tina Törnquist, hovstylist.

Läs mer på Damernas Värld Guldknappen Accessoar

nominerad logga accessoar 2016