Den ultimata väskan hos Modeinkubatorn

Skrivet

Det började med en idé om den ultimata väskan. En väska i många former, som utvecklas i takt med livet. Det Stockholmsbaserade företaget Bukvy grundades av Joanna Bark och Elena Ekström 2015.

Elena och Joanna

Joanna och Elena är barndomsvänner och även idag har de liknande livssituationer med jobb ”on the go”, aktiva sociala liv och späckade veckoscheman. Med ett intresse för mode som grund upptäckte de ett behov av en väska med flera funktioner. En väska som fungerar både som datorväska, träningsväska, som rymmer en matlåda och alla tillhörigheter som används under en dag. En väska som ger dig en trygghet att veta var du har dina saker men som fortfarande är snygg och stilren.

- Vi själva älskar funktion och brinner för att skapa smarta items som kombinerar funktionalitet med estetik. Det ena ska inte utesluta det andra, säger Elena.

Efter åtskilliga timmar av konstruktion, diskussioner, hantverksarbete och tester är tjejerna stolta att nu ha producerat den första kollektionen av den ultimata väskan – Bukvy Bag. Väskan är tillverkad i Spanien av äkta kalvläder och mocka från get. Kollektionen är liten men fokuserad, designad för att förenkla och organisera det dagliga livet för urbana människor med funktion och elegans.

- Vårt första år har gått bättre än förväntat men för att utvecklas på marknaden och nå ut finns mycket att göra. Nästa steg är att skapa ett starkare koncept och med hjälp av Modeinkubatorns expertis inom branschen få del av ett starkt nätverk och fokusera på rätt saker.

Bukvy bag