DMD Textilrummet

Helhetslösningar för textil till företag och privatpersoner

/wp-content/themes/inkubatorn/dist/images/business.png

DE TIDIGARE KOLLEGORNA FIXAR TEXTILIERNA TILL ALLA RUM
Att inreda kontor, offentliga miljöer och hem är roligt men svårt. Särskilt när det kommer till textilier. Ett behov av detta såg Maria och Josefine började när de båda jobbade tillsammans i en textilaffär och efter ett tag startade Textilrummet. Idag erbjuder de företag och privatpersoner en helhetslösning med just detta – måttagning, sömnad och montering. Under resans gång har den även köpt upp ett bolag som säljer flamsäkra gardintyger till offentliga miljöer och visionen är att bli en av Sveriges ledande leverantörer av textil till offentlig miljö.

Allt började när Maria och Josephine jobbade tillsammans i textilaffären. Det var där de upptäckte att det var många som ville ha hjälp med gardiner till kontoret, hemmet, salongen m.m. De önskade en helhetslösning med måttagning, framtagning av tyg, sömnad och montering då de själva oftast inte hade tiden. Då startade de Textilrummet som till en början erbjöd företag och privatpersoner en helhetslösning med måttagning, sömnad och montering. En kollega som studerat på Textilhögskolan rekommenderade tjejerna att söka till FashionInk då hon hört mycket gott om oss och att man fick väldigt bra stöd som litet, nystartat företag. Textilrummet blev antagna till inkubatorprocessen våren 2016.

Under sommaren 2016 blev Maria och Josefine kontaktade av ett företag som hette DMD Sverige som sålde flamsäkra gardintyger till offentlig miljö. De blev erbjudna att köpa företaget då ägarinnan höll på att trappa ned inför pension. Det var egentligen inte den inriktningen Textilrummet hade i planerna men de valde ändå ta över DMD Sverige. Sedan årsskiftet 2017 driver Maria och Josefine DMD Textilrummet. Affärsidén är nu är att sälja moderna och snygga flamsäkra gardintyger till offentlig miljö där kunden har möjlighet att välja färger och material efter vad som passar varje projekt. DMD Textilrummet jobbar främst mot inredningsfirmor och arkitekter.

UTMANING
Utmaningen ligger i att hitta rätt prisnivå eller tjänsterna. Finansiering och kontakter har också varit utmanande samt hur de når ut till kunderna för att på ett snabbt och enkelt sätt förmedla vår affärsidé. Att ta över en rullande verksamhet har också varit en utmaning för Maria och Josefine. Innan de kom in i alla rutiner och alla avtal som de behövde sätta sig in i och få en bra och positiv kontakt med alla befintliga kunder. Tiden har också varit en bristvara då de båda jobbar på annat håll vid sidan av företaget.

COACHING
Maria och Josefine upplever att de har fått oerhört bra stöd när de skulle ta över DMD Sverige. Gesica och Emma på FashionInk hade många kunskap om viktiga detaljer att tänka på. De har även fått stöd vid problem och hjälp med att hitta finansiering. Detta har gjort att DMD Textilrummet nu har kommit mycket än vad de hade gjort annars. Bara att få bolla idéer och tankar och få tips när de kört fast har varit guld värt.

FRAMTID
Idag håller Maria och Josefin på att fräscha upp DMD Textilrummet med mycket ny design. De lägger även stort fokus på flamsäkra barntyger som är underrepresenterat på marknaden. Snart ska detta presenteras för kund så nu är det fokus på planering av produkter, marknadsföring, produktpresentation och kundbesök. Om 10 år är DMD Sverige en av Sveriges ledande leverantörer av textil till offentlig miljö. Bolaget har då samarbete med flera textilproducenter för att få ett bredare utbud. Kontor finns på fler orter i Sverige. Maria och Josefin ser också möjligheten att vi har flera samarbetspartners inom andra områden inom inredning och design.