modeink.se – Det viktigaste du behöver veta om startups!

Budgettips till startups

När en ny business ska kicka igång gäller det att ha koll på kalkylerna från dag ett. Onödiga kostnader kan vara en direkt anledning till att en startup aldrig blir lönsam. Därför kan några enkla budgettips vara precis vad du behöver.

Billigast elavtal och rimlig hyra

Det kanske bästa tipset för att få en nystartad verksamhet att överleva är att ha kontroll över företagets fasta kostnader. Här gäller det att försöka hitta billigast elavtal, få till ett bra avtal för lokalerna med en rimlig månadshyra samt låga avgifter för IT och data.

På nätet kan du bland annat jämföra olika aktörer för att få billigast elavtal. För mobilabonnemang och IT-support handlar det om att få ut mest för pengarna. Kanske inte att det är billigast, men däremot att du är garanterad ett bra upplägg för månadskostnaden. Då slipper du onödiga utgifter för fel eller problem med det dagliga.

Använd inte pengar som inte finns

En budgetfokuserad verksamhet kräver att du håller dig till dina ekonomiska ramar. Finns det inte utrymme för utgifter som inte är nödvändiga gäller det att vara strikt. Kapital som inte finns tillgodo är helt enkelt något du inte ska räkna med överhuvudtaget.

Investera smart

Sist men inte minst är tipset att lägga upp en strategisk plan för investering på både kort och längre sikt. Ställ upp kalkyler för hur pengarna bäst investeras i verksamheten. Om du investerar smart redan från tidig start förbättras förutsättningarna för en lönsam startup och framtida framgång.

Startups och framtiden