modeink.se – Det viktigaste du behöver veta om startups!

Start-up bolag – vad är det egentligen?

Har du hört talas om start-up företag? Det är lätt att tro att ett start-up företag är ett företag som befinner sig i uppstartsfasen, men så är inte fallet. Vad som definierar ett sådant företag är dock inte helt solklart och därför är det inte konstigt att det uppstår en viss förvirring.

I de flesta fall kan ett start-up företag beskrivas som ett relativt nystartat företag som har gått från idé till affärsplan och därefter till produkt. Andra menar dock att ett start-up bolag istället är en verksamhet som växer så snabbt att marknaden inte hänger med och ett riskkapital är nödvändigt. Även om begreppet kan definieras olika handlar det i grund och botten om ett företag som på något sätt förändrar marknaden och som ständigt är i rörelse och utveckling.

Exempel på startups

Det finns många företag som skulle kunna hamna på listan över startups. Ett företag som förändrat marknaden är bland annat vinoteket.se, där du kan beställa hem vin och andra alkoholhaltiga drycker över nätet. Tidigare har detta inte varit tillgängligt, utan du har behövt besöka en fysisk butik och visa upp din legitimation.

Ett annat bra exempel är Facebook. Facebook är förvisso väldigt väletablerad, men det är också ett företag som fortsätter att förändra världen såväl som den marknad och bransch som företaget befinner sig i. Detta gäller även för Spotify, som är en tjänst där du kan streama musik från världens alla artister. Vissa företag slutar aldrig vara startups, så länge de fortsätter att utvecklas och förändra.

Startups och framtiden