modeink.se – Det viktigaste du behöver veta om startups!

Kan jag studera till entreprenör?

Det finns utbildningar man kan gå om man vill bli företagare eller entreprenör, men man behöver komma ihåg en viktig sak: Utbildning kan inte göra dig till entreprenör om du inte har ett drivet mindset och den speciella talang som företagande kräver. Överallt finns människor på olika jobb och positioner fast deras specialitet egentligen är något annat, ibland har de inte upptäckt sin talang ännu och håller fast vid det jobb som de så gärna velat ha fast det kanske inte är där de kan bli mest framgångsrika.

Studera entreprenörskap

Det finns goda entreprenörsutbildningar på högskola och universitet, man kan välja mellan kortare kurser eller längre program. Om du väljer program får du räkna med att studera intensivt i 3-4 år beroende på vilken studieinriktning du väljer. Räkna dock med att du behöver ha en del förkunskaper för att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Det finns även gymnasier och folkhögskolor med entreprenörsinriktningar, en högskoleutbildning ger en annan nivå och pressar gränserna lite längre.

Alla utbildningar behöver kombineras med hands-on entreprenörserfarenhet hos ett företag eller en startup eftersom skolan aldrig kan ge en fullständig bild av hur det verkligen är ute på marknaden. Det är betydligt tuffare att gå ut i verkligheten. Ett bra tips är kombinationen skola och att ta del på ett företag.