modeink.se – Det viktigaste du behöver veta om startups!

Ta ett blancolån och starta företag

Du har en riktigt bra startupidé, men för att komma igång behöver du mer pengar. Då tar du ett blancolån och kommer igång redan idag.

Blancolån med bra ränta

Fördelen med att ansöka om ett blancolån är att du får använda pengarna som du vill. Det är en perfekt lösning om du har en företagsidé som du vill testa. Då blir inte heller lånet bara ett ”lån”, utan även en investering. Många startups hittar finansiärer som hjälper dem framåt, men i det inledande skedet kan du ofta behöva pengar. När du ansöker om Blancolån hos Axo Finans hjälper de dig helt gratis att hitta bästa lånet till lägst ränta. Låg ränta underlättar för att snabbast möjligt kunna betala tillbaka på lånet.

Starta ditt företag

Med pengar på kontot kan du sätta igång på allvar. Det första som du bör göra är en grundlig marknadsanalys. Det innebär att du analyserar potentiellt kundunderlag. Du vill inte lägga tusentals kronor på ett företag som inte bär sig, bara för att du missat vad kunderna efterfrågar eller om det finns nog efterfrågan. När du gör marknadsanalysen fokuserar du på två saker: finns det nog med efterfrågan samt var finns dina kunder. Det gäller både fysiska företag och onlineföretag.

Bygg upp företaget

Det bästa är att bygga upp ett företag steg för steg. Använd inte alla pengarna på en gång, utan låt det ta lite tid. Då hinner du lära dig mer om att driva företag, och att utveckla bra tjänster och produkter. En annan fördel är att företaget då snabbare kan bära sin egen kostnad. Får du in 2000 kronor första månaden återinvesterar du omgående pengarna i företaget. På så sätt kommer du inte behöva låna lika mycket pengar eller vara orolig för att inte kunna betala tillbaka lånet.

Hitta finansiärer till din startup

Om du hittat en bra företagsidé och med hjälp av blancolånet hittat en bra marknad är det dags att söka finansiärer. Bara för att du kallar ditt företag ”startup” betyder det inte att investerarna kommer att vara intresserade, men det kommer att underlätta. När du söker finansiärer, alltså andra företagare som vill investera i ditt företag, så måste du ha mycket på fötterna. Du behöver en bra produkt eller tjänst, en övertygande marknadsanalys och sedan pitcha idén på bästa sätt. Använd blancolånet till både marknadsanalysen, snygga kläder, en prototyp av företagsidén och kunskap om hur du säljer in ditt företag på bästa sätt.

Startups och framtiden