modeink.se – Det viktigaste du behöver veta om startups!

Tips för att lyckas med en startup

För att du ska kunna ta din idé från just att vara bara en idé till att bli ett framgångsrikt startupbolag kommer det att krävas en hel del arbete från din sida. För att lyckas behöver du tänka på allt från att rusta upp kontoret med bra kontorsmaterial till att hitta bra människor att ta hjälp av. Du ska inte förringa vikten av att ha bra kontorsmaterial eftersom det krävs för att göra arbetet smidigt och effektivt. Se till att det finns ett lager av nödvändigt kontorsmaterial för att aldrig stå utan.

Testa idén med prototyper

För att göra en lyckad tillväxtresa är det viktigt att lyssna på andra och bygga upp ett bra nätverk. Fråga personer som har kunskap som du inte redan har för att få guidning i vad som är bäst att göra när det kommer till just din idé. Gå på olika event och sammankomster för att träffa bra människor i din bransch. Det är svårt att kunna allt från början och för att lyckas är det bra att ha personer med rätt kompetens runtomkring dig. Utveckla din idé ordentligt och jobba igenom den grundligt. Testa gärna idén genom att bygga prototyper som målgruppen får testa. Då får du bra infallsvinklar, kritik och vad det finns för förbättringspotential. I början är det en god idé att försöka hålla nere kostnaderna tills din idé flyger och intäkterna börjar trilla in.

Skydda namnet på din startup

Till en startup behövs det inte sällan investerare. Det är viktigt att du hittar rätt investerare till din idé. Fundera över vad du söker hos en potentiell investerare och försök hitta de som känns rätt. Namnet på din startup är av största vikt så lägg tid på att komma fram till något bra namn. När du har ett bra namn ska du se till att skydda det.