modeink.se – Det viktigaste du behöver veta om startups!

Snabbväxande startups i ”tech”

Det finns flera olika acceleratorprogram i Sverige, samlade runt innovationsparker som exempelvis Kista Science City och KTH i Stockholm, Luleå Science Park i norr och Linköpings Science Park någonstans i mitten med många flera. Dessa inhyser startups samtidigt som de ofta förmedlar alla typer av tjänster från forskning till internationalisering.

Vilka startups är på väg upp?

Man pratar gärna om ”skandinaviska startups” och det finns ett brett samarbete över gränserna både i projektform med statliga tillväxtpengar och i affärer.

I Sverige finns det många spännande nya bolag på väg upp. Exempelvis EVLedger som arbetar med batteriinsikter. Detta gör att man kan ta välinformerade beslut och se till att batteriets värdekedja blir cirkulär – det vill säga att den följer miljöinriktningen i FN:s Agenda 2030.

Svenska Loop It har bestämt sig för att utmana take away-branschens noll-läge – man har tagit fram sitt digitala retursystem för saker som kan återanvändas. En annan svensk, och mycket aktuell startup, är Renfuel som har skapat en genialisk uppfinning. Man har använt lignin som är en av avfallsprodukterna från massa-och pappersindustri för att göra bio-olja som sedan kan raffineras för att bli fossilt drivmedel. Helt i linje med att vi nu tar avstånd från fossila bränslen och vill ersätta dessa med miljövänliga produkter.

Mängder av svenska tech-startups poppar upp!